Om sitet

2015 –  SSS / Susan Sontag-Spørgsmålene

Kunstdebatten.dk er i 2015 hjemsted for et nyt stafetprojekt, sat i værk af Anette Harboe Flensburg. Læs mere om det her.


 

Kunstdebatten 2010-2012

Kunstdebatten er et fagligt funderet forum for indlæg og diskussioner om samtidskunst. De handler om:

  • hvad kunsten kan og skal.
  • hvordan kunsten bliver opfattet i offentligheden.
  • kunstens form, materiale og indhold.
  • kunstinstitutionen, kunstkritikken og kunstmarkedet.
  • tendenser i dansk og udenlandsk samtidskunst.
  • andre påtrængende emner.

For at sikre en levende, varig og saglig debat, er der tre slags stemmer: Et fast panel, en række gæstedebattører og udefrakommende kommentarer.

Panelet består af 9 faste debattører. Disse er forpligtet til jævnligt at levere debatindlæg og at kommentere de andres indlæg. Der vil altså altid være sikret en vis debat eller dialog til hvert eneste indlæg. Panelet er sammensat af såvel kunstnere som kritikere/teoretikere, og har forskellige holdninger og tilgange til kunsten. Se mere om panelet her.

Gæstedebattørerne vil være et bredt udvalg af kunstnere, kritikere og kuratorer/museumsfolk. Hører du til i en af de tre grupper, står du sikkert på vores meget lange liste over dem, vi gerne vil have til at bidrage. Er du ivrig, skal du være velkommen til at henvende dig til en af redaktørerne.

Udefrakommende kommentarer er noget, vi stærkt opfordrer til. Dette er ikke en lukket klub, men et offentligt forum, hvor alle kan deltage med kommentarer, hvis de registrerer sig og overholder retningslinjerne.

Alle debattører taler på egne vegne, og vi er ganske uenige om det meste. Ingen af de holdninger, der gives udtryk for, kan tillægges Kunstdebatten samlet, bortset fra ønsket om at skabe plads til debat om samtidskunsten.

Det er vores håb at dette kan blive et samlingssted for den danske kunstdebat. Vi gør i hvert fald vores for at det skal lykkes.

Bagmændene

Kunstdebatten er blevet til på initiativ af Bjørn Poulsen og Torben Sangild, der også fungerer som ansvarshavende redaktører.  Sangild er desuden tekstredaktør.

Webdesignet er lavet af Janus Moos (janus@janusmoos.dk).